Perut rasa bergerak tapi upt negative

Hi mommies. Saya dah sebulan lebih ni rasa perut bahagian bawah ni mcm bergerak2 esp time duduk lama, saya pernah mengandung before this. Rasa dia mcm baby kicking time 17weeks mcmtu. Slow2 halus2. Sehari ada rasa dalam dua tiga kali. Masalahnya skrg saya ni upt negative & baru je habis period sebulan lepas. Ada tak siapa ada pengalaman? Kalau pregnant syukur lah, tapi risau ada apa2 mcm ketumbuhan ke apa. Kalau siapa ada pengalaman, mintak share please. Terima kasih.

1 Trả lời

If sis baru lepas bersalin, could be phantom kicks cos saya pernah rasa huhu. Kalau bukan lepas bersalin, better terus ke clinic scan. Cos not normal. If betul baby yg kick, confirm boleh nampak time scan sbb baby mesti dah 16w, to feel the kicks tu. And by right makin lama kita pregnant mmg upt makin samar or negative balik, double line ni peak around 8w-12w je camtu. If betul pregnant, buku pink dah wajib buka by that time. If tak, yes takut masalah lain

2t trước

Ya sis pergi O&G clinic. Ckp yg upt negative tp rasa fetal kick so nk make sure kenapa. Biar obgyn yg confimrkan kenapa