Normal ke ada masa tak rasa kick

Hi mommies. Saya dah 23 weeks. Ada hari baby memang aktif and kick je. Tiba2 dah 2 hari ni langsung tak kick. Pujuk pun dah. Normal ke?

6 Các câu trả lời

saya start rasa baby kick 20weeks. ada 1, 2 hari tu 21 nak masuk 22 week baby slow sgt kick. sampai rasa mcm nk pegi klinik check. sbb risau overthink. lgi 1 time tu saya letih sgt kerja non stop. esoknya cuti rasa nk pegi klinik scan. eh tiber baby ada kick kuat plk. saya tengok balik mmg kena rest cukup makan cukup minum cukup baru ada rasa baby kick. ruang baby pun byk lagi so dia sebenanye gerak je cuma kita tk rasa. bila saya bgtau dr masa appointment, dr ckp kita kira baby kick 28weeks nnti. so jgn risau sgt, selagi tkde symptom inshaallah baby ok je. cuma kalau betul2 risau tk sedap hati. pegi je scan 🤗

kdg kdg kalau mommy penat pun salah satu sebab kenapa baby tak aktif. mcm saya berapa minggu ni penat dgn kerja tak ckup rehat, baby slow aje tendang. kdg tu 1 hari tak tendang. bila waktu cuti saya rehat secukupnya baru baby aktif. skrg ni aktif balik dah walaupun ibu dia penat sb ibu pujuk dia jangan bagi ibu risau😅

Sama la.. 2 hari ne rasa mcm weak jak baby kick jadi cara utk tgk dia aktif, sy minum air ribena.. xlama lepas minum, kuat n kerap kicking pla.. hilang kerisauan #24weeks

saya minum air sejuk🤣 kick la dia.sy pgi ptg siang mlm kick🤣 sy twins,kejap2 blh kanan kick,kjp2 blh kiri🤣 pnh aritu dua2 kick ya Allah MCM ape dah🤣

samalah sis., sy pun masa 20 weeks rasa btol dia gerak2 n tendang masuk 21 weeks jd slow kdg2 tkde risau btol

12mo trước

Ok xpe takyah fikir sgt. Kalau risau pergi je scan. Sbb selalu (bg sy lah) usia2 kandungan mcm ni mmg a bit confusing..sbb sy pn 3 kali pregnant bila 20w gtu mesti kdg rs gerak kdg x

Dh minum air sejuk?

12mo trước

Maksusnya biasa ke kadang aktif kadang tak?