Air Zamzam

hi mommies. saya baru warded semalam and jalan dah buka 2cm. boleh ke start minum air zamzam. hari ni doc check still 2cm. boleh share any experience.

12 Các câu trả lời

Air zamzam xmnyebabkan contraction la..saya bkerja sbga nurse di king abdul aziz, jeddah selama 6 tahun. Sis rasa air apa yg saya dan ibu2 kat jeddah ni minum setiap hari? Kat sini mmg sentiasa dgn zamzam mmg xjmpa air mineral. Jd dr prgnt smpai bsalin pun tu la airnya yg da beribu2 liter saya minum.pelik betul bila org kata air zamzam sama macam selusuh. Air zamzam xkan menyebabkan contraction..kalau x, mesti la xde ibu kat sini yg bole mengamdung sbb semua akan ada contraction..saya sndri pun da 33w dan sentiasa je minum air zamzam..

5y trước

Tq for share sis👍.

Sy haribtu minum air zam zam.. tp buat contraction sakit sgt2.. nurse nmpk sy minum air zam zam kena tegur xleh minum awal2, boleh minum time 7cm ke atas. Nurse ckp dy buat makin sakit tp bukaan lmbt. Lagi. Bila dh terlampau sakit, rahim kita boleh pecah katanya.

5y trước

Laaa yeke tkt nyer.. Ada kwn bgthu dia amal air zam2 jgk bila dh msuk wad.. Ok je..

Ada yg pernah share kat sini dulu, air zamzam or air selusuh blh minum masa bukaan dah 8cm. Kalau awal sgt minum awk akan rasa contractions yg azab sgt. Ada yg smpai bengkak rahim. Wallahu a'lam. ☺

5y trước

aduhai. xtau. harap2 xde la jadi mcm tu. doakan sy yer

Mcm kes sy dlu bukaan 3cm p minum air zam zam sbb xtau lps tu sakit contraction semlmn tp bukaan still 3cm.😂.Better sis bykkn brjln.air trsebut diglkn minum bila bukaan da 8cm.

Better jgn sis. Banyak org ckp air zam2 atau selusuh bukannya cptkn bukaan tapi tambah sakit kontraksi. Air tu boleh minum bila bukaan dah 8cm

5y trước

Kira air tu utk rsa sakit tuk brsalin terus je bkn untuk buka jalan ye

Seeloknya sis minum air kelapa muda dan bykkn berjalan ☺️ insyaallah

5y trước

Sbnrnye air zamzam bkn penyebab laluan baby trbukak syg.. tp insyaallah.. doa byk2 zikir.. usap2 perut tu pujuk bby.. insyaallah smuenye dipermudahkan.. sy doakan smga urusan awk dipermudahkan sglanya 💕

kalo saya ari tu bukaan 3cm trus byk jln n sy buat jln itik n ketuk ketampi 🤭

5y trước

Berkesan ke? Bleh amal ni nnti hehe

tdk ad jga msalh tu sis bolh jga

jalan banyak sikit

bolh jga sis tpi jngn bnyk.