Anak batuk

Hi mommies , saya baru berpantang ke12 hari , tiba2 anak kena batuk harini pastu nafas sekejap laju sekejap tak dan saya suda bawa kecemasan tadi doktoe cakap ada kahak juga lah batuk dia tapi bila sedut kahak dia takda pun tapi dia mmg batuk , dan doktor cakap kalau teruk atau tiba2 demam mcm tu baru bawa balik gi hospital . tapi bila smpai rumah anak sy masih susah nak myusu sebab dia rasa tak selesa and nafas dia turun naik 😭 so sy nak tanya ada tak cara nak pulihkan batuk bayi yg berusia 12hari saya risau sbb ni anak pertama pastu dengan badan pun tak kuat lagi sbb sy bsalin secara czer , mmg emosi n mental tak kuat lagi ni brapa hari asik mnngis je sy tgok anak pun sakit mcm tu btambah2 lah sy emosi mnangis btul2 tak kuat 😭semoga ada ibu2 sni dapat mbantu sy #firstbaby #firstmom #bantusharing

3 Các câu trả lời

sapu minyak angin bayi d belakang , dada n tapak kaki baby.. air mandian baby rebus lemon d hiris².. kerapkn pnyusuan supaya kahak kluar mngikut najis atau muntah baby..

banyakkan beri susu badan, terus menerus. sebab susu badan tu mengandungi "ubat" untuk imunisasi baby.

dah Cuba sapu krim cam you baby.. Tasneem n lain2 utk legakan penafasan.