Minum air sebelum melahirkan

Hi mommies, saja nak tahu, siapa dekat sini time betul2 dah ready nak push kat LR tu, dia mintak air kat nurse sebab terlampau haus? Nurse bagi tak? Saya ada baca kat socmed yg diorang mintak air kat nurse right before push tu, nurse bagi je siap macam offer lagi sebab tahu mummy penat layan sakit contraction. Masa sy deliver baby 7bulan lepas, right before push tu, rasa haus tu masyaAllah, tuhan je tahu kering nya lidah time tu. Last makan minum 10 malam. 2 pagi nak push dah. Kat LR tu sy mintak air, tapi diorang seboleh boleh takbagi. Time tu takrasa apa sebab fikir mungkin mmg procedure nak bersalin gitu la. Tapi bila baca ada mummy yg dapat minum air right before bersalin tu, terus rasa macam tak best. 7 bulan saya simpan keraguan ni. Hahaha. Taksettle2 lagi selagi tak luah. 😆 harap mommies yg ada pengalaman lebih kurang sama boleh la share ye. Tq in advance mommies

5 Các câu trả lời

Saya bersalin bulan 9 tahun lepas. Time dekat labor room tu haus gila. Siap mintak dekat nurse nak air kosong sebab tekak kering. Lepastu nurse layan je siap bagi straw utk hirup. Tq nurse HTA KL 🫶🏻

kalau saya di htj nurse bagi je siap letak sebelah lagi air masak segelas , ikut hospital kot erkk , saya tak minta pun tapi nurse yg bagi , dia ckp kalau haus minum lah

tak boleh. pernah mintak. nurse tak bagi sebab diorang takut kita kena emergency czer. kan kalau nak operate kena puasa. so sebab tu lah

6mo trước

dahaga kan. lama sangat dalam LR nak tunggu bukaan sebelum teran hahaha saborr jela nak tunggu anak lahir 😂

atas hospital.nk2 klau swasta..3 buah spital swasta berlainan y sy pernah bersalin bg je air Suh kite plak y minum

Ada bagi, patut tak boleh. Tp husband mintak jugak sbb kering dh bibir. Cuma dia ckp jgn minum banyak lah