Scan baby 12 weeks

Hi mommies. Saja nak share dekat sini and dapatkan pengalaman mommies jugak. Pernah tak semasa scan baby, baby duduk membulat mcm bentuk bola hahaha. Doctor sampai risau kenapa dia membulat macam tu. Puas pujuk dan bercakap, baru baby bergerak pusing2 terlalu aktif sampai tak dapat nak tengok jantung dia. Saya baru 12 weeks and semalam tu 1st pengalaman saya tengok baby dalam keadaan macam tu. Lucu tapi pada awal awal tu risauu 🤣. #firstbaby

4 Các câu trả lời

Sama macam saya, masa kandungan 11 weeks, kedudukan baby bentuk C 😂 saya dah nervous doc check lama betul nak jumpa jantung dia sbb x dpt detect. Lama2 baru dia baring, penat kot membongkok😂 then jumpa heartbeat mcm normal, Alhamdulillah skrng dah 16week🥰

1y trước

Eee comelnya bentuk huruf C hehe. Kan moment paling best masa kita mengandung ni tgk baby gerak2 dalam perut masa scan.

Sbab 12w dah mmg blh gerak2 dah.. masa saya scan 12w pun first elok je baring lepas skejap dia pusing bagi tengo badan blakang je. Xlama tu dia stretching pula dlam tu luruskan kaki pastu dua2 tangan letak kat punggung 🤣

1y trước

Aduh letak kt punggung 🤣 malu dia doctor nampak punggung dia

Memangg. 12wks omel dia tu gerak2, saya scan 12wks baby siap angkat tangan sbelah😆

1y trước

Haah sama. Baby saya siap kembang kuncupkan jari dia hahaha

hihi comelnya.. sy pn 12week scan hri tu esok je die baring... comel sgt

1y trước

Seronok tgk kan, kalau duit banyak tiap2 minggu ajak suami g scan 🤣