Jenis jenis scan

Hi mommies, ritu kn sya dh scan masa awal pregnant semua masa sya 6 wks. Sekarang ni sya perlu tunggu wks ke berapa ye utk scan lgi. Sya tgok mcm2 jenis scan ada detail scan la, gender scan la. Utk kk punya scan dia bgi sya masa bulan 4 nnti. Mohon bantu yer. #firstbaby #bantusharing #pleasehelp

2 Các câu trả lời

kalau KK biasanye sebulan sekali scan..kalau detail scan boleh buat masa 17 week ke atas..biasanya kat swasta..kalau KK dia cek yg penting atau abnormal..kalau buat kat swasta mmg dia akan terangkan sume benda. kdg boleh nmpk gender jugak

Ni semua jenis scan & week sepanjang pregnancy.. Tapi ni scan yang available dekat swasta.. Kalau government biasa nya diorg buat scan basic & growth scan je atau kalau ada sebarang masalah. Moga gambar ni membantu sis.. 😊