Perlu makan acid folic

Hi mommies. Perlu ke makan acid folic lagi walaupun kandungan dah 14w?

4 Các câu trả lời

Dah buka buku pink kan. Apa2 boleh tanya misi n doktor utk kepastian. Setakat ni, sy masih lg makan folic acid. Misi pun tanya makan brand apa. So memg kena makan lah maksudnya.

Saya dah tak makan asid folik sbb saya dh makan maltofer dlm tu ada asid folik dah sebelum ni makan obimin dan zincofer tp tukar sbb kerap muntah

1y trước

okey sama. sy pun makan maltofer juga. heee. zincofer tak penah makan lg sbb mmg doc terus bagi maltofer je. tq awk

Sy makan ubat zincofer / obimin je. folic acid dah tak makan. Haritu tanya doc, dia cakap dalam ubat yg KK provide tu dah ada folic acid.

ye awak. kena makan sampai la bersalin. ataupun sebaiknya selagi mana kita rasa akan mengandung lagi lepas2 ni, makan je