Celah ketiak dan bawah dagu

Mommies pakai apa ya untuk celah ketiak dan dagu baby xmerah².. saya perasan dekat kawasan pelipat tu dia merah²

14 Các câu trả lời

Saya tukar sabun mandi bby pakai cetaphil bby terus hilang merah2 dekat leher..nk tukar sabun sbb kulit bby jadi kering, 2x mandi leher terus baik xde dah merah2.. legaaa Sebelum ni merah pkai sudocream, drapolene xbaik², doc advice pkai vaseline je sapu sikit baik sekejap pastu jadi balik..

kalau melibatkan rengsa/merah2 ni,seeloknya pakai laa benda yg berubt. untuk legakan dan sejukkan kawasan merah tu. jgn letak benda yg pelik2 selain yg berubat..

guna ni sis sy dari newborn smpai baby dh nk dekat setahun guna yg ni je alhamdulilah ruam semua hilang dgn merah celah ii semua hilang kesan dia cepat

2y trước

bolehh dh berbotol sy guna haah biasa tpi berkesan

Saya pakai kan lotion. Tak pakai kan bedak langsung. Bedak ni kurang elok sebenarnya untuk baby. Sebab kulit sensitif. Kulit boleh rengsa

2y trước

sebamed👍 saya pun sebamed.. saya pakai sebamed dan snow white

baby sy baru2 ni naik ruam panas byk termasok celah pelipat dia. sy pakai kn snowcream. alhamdulillah esok tu hilang awak

kalau kulit anak tak sensitif, pakai losyen biasa pun okay dah. sapu losyen dekat pelipat setiap kali lepas mandi

saya pakai sebamed lotion and snow white treatment lotion.. alhamdullilah ❤️ takde merah2

Bersihkan dgn air suam. Dap2 kering dgn tuala, saya letak minyak zaitun je

guna Cetaphil pro adv dgn sebamed sis ..brand nivea pun ok..

anak2 sy, sy dab2 dgn tepung kanji/ubi.. sehari je dah hilang..