Mommies GDM

Mommies okey tak yg ada gdm tu? Baby kena lahir awal ke? Skrg qila dah 38 minggu nak masuk 39 minggu dah. Tpi bsp ada yg tak cantik pulak. So doc ckp kalau repeat bsp tak ok jugak kena induceeeee. Huwaaaa 😭

1 Trả lời

klau gdm on ubat kena serah diri masa 38 mggu. klau gdm on diet control mcm sy xleh lebih due 40 mggu. cuba jelah jaga mana yg boleh. yg ade gdm ni mmg xleh buat ape klau doc suruh serah diri kt hosp awal sbb doc nk elak baby besar sgt. plus utk pastikan kita n baby selamat jugak. bykkn la workout jugak biar baby kluar awal or at least bg kluar tnda bersalin

2y trước

sy skrg dah 30 mggu. sy pun first baby first time gdm pdhal lps tahu preggy tu langsung x ambik manis pun kena jugak. pastu rezeki nk bersalin normal ni ikut nasib n ikut keadaan ibu n baby jugak time nk bersalin tu. kawan sy ade sorg induce 40 mggu sbb ade gdm on dc, dah induce 3 4 kali bukaan x bertambah pastu baby dh stress so kena czer jugak. kawan lg sorg kena serah diri 38 mggu xde gdm tp ade darah tggi. kena induce 4 kali alhamdulillah ade rezeki bersalin normal. so mmg rezeki masing2 jugak sbnrnya. x kisahlah cara bersalin mcmna pun asalkan dua2 sihat dan selamat