Mual dan pening

Hi mommies. Normal ke klu asyik mual dan pening? Sy start mual dr week 6. Lepas tu dia hilang sekejap n balik lg. On off gitu.. skrg sy da week 9. Masi jugak mual dan pening. Kdg makan tak lalu..😞tp sy pakse jugak mkn cuma sy x dpt habis kn.. just asal perut ada isi. Perit juga mual ni.. mual2 ni slalunya akan hilang week brape ye?

1 Trả lời

simptom morning sickness slalunya akan berlarutan smpi trimester kedua, tp akan berbeza2 ikut badan masing2..stay strong ya mom😊🙏

2y trước

Thanks sis😊❤️🙏🏻Sy stakat ni masih ok xde muntah2.. cume mual tu je, mmg rasa mcm nak muntah tp xde juga.. sy mual bila tercium bau2 yg pelik. Contoh mcm bau sabun gitu.. sblm pregnant ok je.. skali da pregnant ni mcm2 bau yg x menyenang kn terus je mual.. 😅😅😅