Berat baby tak naik banyak..

Hi mommies, normal ke baby 4 bulan naik tak banyak? Dr 3 bulan ke 4 bulan naik 200gram je... ni pun nak masuk 5 bulan macam makin halus je dia.. Sedih sgt kadang rasa susu badan sy ni buatkan dia tak naik berat banyak... rasa nak tukar ke susu formula je.. down sangattt rasa 😔😔 ada tak cara nak naikkan berat badan baby..? #firstbaby

4 Các câu trả lời

bmi baby awak okay tak? selagi bmi baby awak okay, should be awak xperlu risau. xperlu pon baby bambam. yg penting baby awak sihat dan aktif☺️ awak nak bagi fm boleh je. cuma susu fm ni awak kena try and error sampai betul2 jumpa yg sesuai dgn baby awak. awak kena alert dgn tanda2 alahan susu fm jika baby awak minum susu fm.

assalamualaikum sis…jgn rsa down…bleh ja klw sis nk bg formula kt anak…saya pon try n error..jnji anak kita sihatt berak ok…dan berat bdan pon naik..jgn rsa down ok..saya dlu pon mcm sis sush hati berat naik skit..last skali dutch baby jgak ngam dgn dya..alhamdulillahh berat naik bnyak la jgakk…sy bf+ fm…

Saya fully fm pn berat baby xnaik. Hr ni msuk 4 bulan bru lps checkup dgn doc dh kne refer pakar pemkanan sbb berat baby xnaik byk. Skrg graf kt kuning. Jgn sedih teruskan beri susu pada baby🤗 insha Allah doa baik2 moga Allah mudahkn urusan mommies semua 🥰

sma dgn bby sya... 4 bulan jgk... strt 3 bulan tuhri brt bdan bby xnaik bnyk mcm bln2 sblm nye... tp misi ckp ok jew lg... sbb bmi msih ok ... n bby pn da kurang mnyusu... kerap nk main jew....