Boleh ke makan panadol biasa kalau sakit kepala sangat

Hi mommies nk tnye sy tklarat sngt dan sakit kepala jadi saya makan panadol satu biji malam tadi,pastu tibe ii perut saya sakit dan mengeras, saya dah 8weeks dah, kepala saya dah kurang sikit pening , cuma sakit cramp perut, rasa nak kencing selalu, baby saya okay ke eh? Ikutkan 8weeks dah 2 bulan lebih kan, ada nampak baby bump dh ke🤣#firstbaby #ingintahu #firstmom

Boleh ke makan panadol biasa kalau sakit kepala sangat
16 Các câu trả lời

Xda mslh mkn panadol melainkan ada allergik ubat je sis.. kalau teruk sgt sakit kpla next time p je jumpa dr ambik ubat tau.. sakit kpla ni byk sbb.. tekanan darah ke, anaemia ke, rehat xcukup, badan xcukup air, cuaca.. hormon.. n etc.. pasal baby bump tu depends atas org.. sy dah nak beranak pun perut xnmpk lg pun sy jaga xnak tunjuk sbb kan aurat kita tu.. apa pun semoga sis cepat sembuh n enjoy your pregnancy journey ok

kalau saya takut nak makan panadol takut jadi effect kat baby sbb doktor x sarankan saya makan panadol bahaya katanya untuk ibu mengandung .. tapi taktahulah sesetengah boleh sesetengah tak boleh ikut badan jugak kalau awak boleh nasib la..kalau saya pening saya makan ubat veloxin ja harituh dpat kat klinik kesihatan..kat farmasi pun ada jual.. veloxin untuk pening kepala /loya nak muntah pun bleh

boleh makan. paracetamol boleh. jangan overdose je. rasa nak kencing selalu tu biasa, nanti baby makin besar lagi rasa nak terkencing. sebab rahim dekat dgn pundi kencing. saya 5 bulan baru nampak perut sis, kalau tak pakai baju. kalau pakai baju masa hujung hujung baru nampak baby bump 🤣

Boleh makan panadol, Perut cramp sis letak minyak angin kat tapak kaki.. Pakai stokin.. Mkn on time.. Jgn skip.. Awal2 x nmpk lg sis.. Insyaallah kandungan dah besar akan nmpk bergantung pd individu.. Sy kandungan pertama x nmpk sngt.. 7bulan br nmpk..

Boleh makan sis jangan risau 😊 saya pun masa awal pregnant badan panas macam nak demam. Telan juga panadol. 2 bulan belum nampak bump lagi sis. 😁 kecik sangat lagi baby. Kalau ada tu buncit lelemaks 😂

Boleh makan. Tapi takleh lebih dose. Kalau sllu skit kepala jumpa la dr dear. Sbb tak elok jugak sllu ambik panadol ni. 2 bulan bby kecik lagi. Biasanya 18week-20weeks above baru nampak bump. Tp depends jugak dengan setiap mommy

panadol tak pasti , yg saya tahu paracetamol yg boleh ambil tu pun atas doktor . 8w baby besar biji kacang jee sis . biasa 5 bulan baru nmpak bump . tp bergantung jenis perut org jugak n kalau 1st pregnancy biasa mmg lambat nmpak

1y trước

panadol dgn paracetamol benda yg sama awak😊. kita boleh mkn yg 500mg sahaja

Paracetamol boleh makan dear. Biasanya first baby 2 bulan lebih tk nampak bump lagi awak. Kalau nampak pun sebab bloated angin😆 saya masuk 4 bulan lebih baru nampak bump

boleh makan..tp not more than 500mg..xleh overdose..nk makan ubat apa2, sebolehnya minta saranan doc/pharmacist dulu ye..semoga dipermudahkan urusan..enjoy yr journey.

Setahu saya panadol untuk ibu hamil dr atau farmasi bagi panadol lain tau. Tak sama dengan hat biasa. Dia bagi warna pink tp bukan untuk period. Better refer dr atau farmasi.

1y trước

sy pon beli dkt farmasi dan ahli farmasi tu bg panadol yg lain, yg ssuai utk ibu hamil.. ahli farmasi tu kata panadol active fast x ssuai.