Ingin tahu

Hi mommies ? Nk tanya ni bila start nk tick ya ? Nurse bagi tarikh tu kita start dah ka tick ker apa ? Atau nk jumpa nurse lagi ? Sbb sy tda pengalaman ni anak pertama #ingintahu #firstbaby #seriusnanya

Ingin tahu
8 Các câu trả lời

Ya,dari tarikh yg Mc tu bagi,kita kira pergerakkan baby.Dari pkul 9 pagi hingga 9 malam. Pergerakkan yg kuat,bukan yg slow..rasa2. Bila genap 10 kali, kita catat masa terakhir kat buku tu. Guna whatsapp,senang tengok masa.Buat group dgn suami. Time nak checkup,kita salin masuk buku.

Biasa lepas 28 minggu nurse suruh tick..kira tick drp jam 9pg hingga 9mlm..cukup x 10kali tendangan..Boleh start kira drp tarikh 22/11/21 tu

3y trước

ya nanti 22.11.21 sy 28weeks sda

Yup, kalau dah ada tarikh tu, boleh start tick. Nanti next appt, nurse akan check.

3y trước

ok tq

boleh start kira dr tarikh nurse bgi tu.. setiap hari kena kira

3y trước

oh mcm tu terima kasih

kalau dah 28 minggu boleh start tick dah

hi mommy.. start tick 22.11 ni yaa..

Ikut date yg nurse bagi

start kira dh sis