Ruam ke atau apa?

hi mommies. Nak tanya yg ni apa eh? Ruam ke atau apa? as a first mom saya taktau apa benda ni. Dia kejap ada kejap takde mcm hilang on off mcm tu. Kalau letak bedak johnson tu dia surut sikit. kadang banyak kadang sikit n merah sgt. Risau saya dibuatnya. Adakah sbb habuk atau bulu kucing? tapi kucing tu duduk luar je saya tak bagi masuk bilik and saya dgn baby mostly dalam bilik je. Ada apa² ubat yg mommies boleh share tak untuk hilangkan merah² ni. Thank you ☺️🥰 #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #firstmom #pantangke29hari

Ruam ke atau apa?
6 Các câu trả lời

Sama mcm baby saya, naik ruam mcm ni kt dua2 belah pipi.. saya agak sbb panas + ruam susu + sbb tmpt tdo ada kotor habuk ke kuman2 ke yg kita tk nmpk 😅 saya tgk review org bnyk ckp cream snowwhite berkesan utk ruam, so saya beli dan try sapu nipis2 lps mandi. Baru pakai 2 hari, mmg hilang kulit baby terus licin 😆

Situasi sis sama macam saya.. Dari minggu lepas naik merah2 kat muka anak saya. Ingatkan ruam susu tapi sampai ke kulit kepala jugak. Minggu ni lagi makin banyak. Mak saya kata ruam panas. So saya bagi anak saya pakai baju nipis2 je baru kurang merahnya. Kalau nak bagi pakai baju tido pon saya buka aircond kuat sikit.

Sy pn sma, kdng kene susu kita tu sis. Lpas mnyusu cuba brsihkn muka bby lap pkai towel or npkin. Alhamdulillah mmg kurang n mnjadi.

mmg dr baby lahir smpai skrg ade sapu ape2 kt muka n bdn baby selain minyak telon? like losyen ke bedak ke?

1y trước

dah bawak ke klinik ke? sbb anak saya ade jugak naik mcm ni cuma sbb yg naik sebijik dua je n xde wrna merah. sbb dia ikut sy ade mcm mild allergic sikit dkt habuk. tp sy x sapu pape sbb sikit je so hilang sendiri. sbb dia on off je ni baik awak ke klinik

dia mcm ezema kering, sbb anak buah sya mcm nilah

ruam panas