Breast pump

Hi mommies, nak tanya. Utk mommy yg first time bersalin, tidak bekerja, perlu ke beli breast pump? Kalau perlu, perlu beli 1 atau 2 pcs terus?

4 Các câu trả lời

sy ada terfikir nak beli, bila tanya misi dia kata x perlu pun, baby baru lahir digalakkan df sbb boleh membantu kecutkan peranakan rahim kita dgn cepat sambil bonding time, feel dia lain.. lg pun perut baby kecil, badan kita akan produce susu ikut demand baby.. jadi awal² susu x akan keluar bnyak.. kalau risau susu mngalir nt bazir plak kan, boleh stndby cup untuk milk collector, sblah susukan baby sblah lg boleh tadah.. kalau risau susu x keluar boleh belajar urutan marmet.. incase kalau baby kne tahan wad, boleh la beli kemudian jika memerlukan..

beli yang manual ja sis, yang silikon tu. mcm sy pakai utk push susu keluar bila baru bersalin sehari dua tu. pastu selalu guna bila nak start bengkak susu.

beli manual dh cukup. sbb awk akn sentiasa ada dgn baby.

1y trước

Terima kasih.

hai