Susu Ibu Sejuk Beku

Hi mommies, nak tanya. Sy akan berpindah rumah. Jarak dari rumah skg ke rumah baru dalam sejam. Boleh ke kalau sy letakkan susu beku ke dalam cooler storage dan bekukan semula bila dah smpai ke rumah baru? Atau xboleh? Sayangnye nak buang susu perahan ni, dah la byk. Mohon share knowledge.

1 Trả lời

tak boleh. kalau dah cair tak boleh bekukan semula. try letak dalam ice box, penuhkan ice atau beli dry ice. kena letak dalam suhu beku juga untuk elakkan cair kalau masih nak simpan

6mo trước

Noted. Terima kasih sis 👍🏼