Kulit teruk

Hi mommies , nak tanya siapa kulit dia jadi mcm ni juga , i start second trimester dah ada tapi tak bnyk , makin nak due date ni makin banyak pulak , tapi tak gatal , tnya doktor dia kata hormon , lotion apa yang bagus untuk hilang kan bekas ni ? 😔

Kulit teruk
3 Các câu trả lời

Sama sis.. Saya masa second trimester naikk penuh kat bahagian leher & belakang.. Kejap ada.. Kejap hilang.. Saya tak pakai apa2.. Just lalukan dgn sabun & air je.. Farmasi pun tak galakkan sapu ubat.. Saya ingat naik kurap.. Mungkin hormon kita sis time pregnant..

10mo trước

ye sis , kita second trimester naik , first satu kat leher , husb tegur tnya apa ni , kita ingat kena gigit semut lah kan , dah start nak hilang dia naik balik , bila naik makin bnyk , makin bnyk makin cepat kita berpeluh 😔

macam sy dulu. pakai cetaphil lotion utk extreme dry tu sbb gatal. dan sentiasa mandi guna air sejuk sahajaaa. air suam ke apa ke semua tak boleh. lama2 nnt dia surut merah tu

10mo trước

kalau i dia tak gatal sis cuma i cepat sangat berpeluh , cetaphil lotion ni sesuai juga ke for this kind of skin ?

Kalau tak gatal takpe sis. Betul la tu apa yang doktor kata. Lepas bersalin nanti akan hilang.

10mo trước

Faham sis. Biasa la bila pregnant ni hormon haywire. Huhu