Pergerakan baby

Mommies, nak tanya, saya pregnant 38w tapi bila malam masa tidur baby kurang gerak. pagi tadi pukul 4 lebih saya terjaga saja usik2 perut tapi baby tak gerak pun. Pukul 5 lebih saya minum susu sejuk, baru dia gerak. Siang dia aktif. Cuma malam tu je buatkan saya insomnia sebab risau baby kurang gerak.#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Trả lời

pergerakan baby dalam sehari cukup 10 tak? if cukup, then tak perlu risau. sebab kadang2 malam bayi tidur sama macam kita juga. tak semestinya akan bergerak 24 jam especially when dah makan besar. cuma kena pastikan 10 baby kicks tu cukup within

2y trước

fetal chart cukup je 10 kali. cuma start tengah malam sampai ke pagi tu jela dia kurang gerak. waktu2 lain sebelum saya tido dia aktif je tiap2 jam