Muntah muntah

Hi Mommies! Nak tanya, saya everyday kalau makan ubat Zincoffer yg kk bagi tu mesti muntah2.. saya takut ubat tu tak sempat absorb dalam badan da keluar balik.. siapa macam ni jugak? apa yg mommies buat untuk taknak bagi ubat tu keluar balik? help me 😭 #firsbaby

31 Các câu trả lời

Hmm cuba nanti tanya dkt nurse KK boleh ke tukar iberet folic 500 atau maltofer. Dah cuba minum dgn air oren lps tu?

Bagitahu nurse. Nanti dia bagi ubat lain. Saya tukar dari obimin ke ferrous fumarate. Alhamdulillah tak muntah dah

hai sis .. sy pun makan ubat zincofer, sy telan ubat sebelum tidur malam . syukur juga tiada rasa loya 😊

sy pon mkn ubat tu, skrg ni mkn sblm tido. alhamdulillah ok sikit. ubat pon bg respond baik dkt badan sy.

Sya pun x boleh zincofer.. Bagi je tau nurse nanti dia akan tkr yg lain.. Kata makan zincofer muntah...

jumpa balik nurse, mintak tukar ubat. sy pon tak sesuai dgn zincofer. 2hari je makan

Sy xblh telan zincofer sis. Bgtaw doktor. Doktor tkr ubat lain.

sy pn muntah bila mkn zincoffer..makan obimin je ok..

Same.. sy tukar iberet

sama..Sy pon muntah..