Dah 37 weeks 5 hari, sakit mcm period cramp

Hi mommies. Nak Tanya. Sape kat sini Rasa sakit mcm period cramp frequently.. adakah ni false pain or labour pain. Tanda lain xde lagi.. cuma xselesa, Kaki semua cramp 🙁 bila nak gi hospital ya? Air ketuban xpecah lagi.. mucus plug pun xrelease lg . #bantusharing #pleasehelp #firstbaby #firsttimemom #firstmom #ingintahu #advicepls

5 Các câu trả lời

Hi. pagi tadi sy ada appointment kk. kebetulan smalam sy rasa benda yg sama. weeks kita pn sama means due 26.5 kn? so pagi tadi sy terus bgtau nurse yg sy sakit mcm senggugut. pastu dia kata tanda nk bersalin ni ada 2. first, sakit perut dlm masa yg sama baby mengeras. kalau sakit tu kerap, awk kena pi hosp terus. second, bila turun lendir darah pn kena pi hosp. kalau air ketuban pecah, tu bkn tanda nk bersalin. tp awk tetap kena pi hosp jgk takut baby lemas

1y trước

atas orang, ada yg awal, ada yg overdue. pape pn, kena prepare awal² mental fizikal start 36w lagi. ramai jgk yg bersalin antara 37-40w. semoga smua dipermudahkan.

normal tu tanda nak bersalin. banyakkan senaman ya sis untuk cepatkan bukaan. saya rasa macam tu juga, then pergi hospital sampai sana terus jadi sakit teramat, bukaan 1 cm. kalau nanti sis pergi hospital kena seluk pastu doc suruh balik je.

1y trước

baik sis. thank you 😊

same sis .Sy 37 week 3hari...perut Dan pinggang dh Mula xselesa..kdg rasa mcm segugut..tp tnda² belum ada ..start msuk 37 week hari² buat senaman cepat bukaan..semoga dipermudahkan

1y trước

terus pegi LR ckp rasa period pain ke

jgn pergi. nt disuruh balik. ahad dan isnin lepas dewan bersalin ramai kes sama. semua kena balik

Saya dah 40weeks. Masih belum. Tunggu utk induce sabtu ni

1y trước

ouh. may Allah ease everything for you and baby ❤️