Normal atau tak baby 11 bulan tak berapa lalu nak makan?

Hi mommies! Nak tanya pendapat samada normal atau tak normal baby 11 bulan tak berapa lalu nak makan? Baby dah makan texture kasar sebutir nasi, finger food pun buat. Tapi kadang2 tu dia macam taknak makan sangat. Boleh dikatakan 10 suap ke bawah saja dia makan. Macam mana ya mommies? Boleh bantu bagi pandangan? Checkup kk umur 1 tahun nanti baru nak bagitahu misi. Terima kasih.

5 Các câu trả lời

anak sy since 6bulan dh kurang makan . skrg dh nak masuk 11bulan . nasi sesuap dua sahaja makan. makanan lain pun sama. kadang2 dlm satu hari tu taknak makan terus 😑 dh macam2 cara nak bagi anak mkn tetap menolak. hanya bergantung kepada direct feeding. berat tak berapa naik😂 dahla kurang makan campur dgn aktifnya masyaAllah 🥴. kita mak2 ni beria masak macam2 nk bgi anak makan , anak pulak taknak mkn😂

ank sis sama mcm ank sya skrg. umur 11 bulan. nt nk check kk utk umur 1 tahun. ibu dia yg risau. dia mkn kurang. kita suap sikit je dia mkn. kadang2 dia nk buka mulut nk xnk je..🫤🫤🫤

ank sy dri start 6 bulan hingga la skrg dah 11 bulan tetap kurang mkn.. tapi minum susu kuat pula.. dah bg mcm2 mknn tetap tak jln..

gigi nak naik? try bg buah sejuk tgk dia nk mkn x

sis boleh cuba appeton drop tu..