Braxton hicks

hi mommies, nak tanya macamana eh braxton hicks tu ? sy dh 36weeks tkthu sgt rasa braxton hicks tu mcmna. #firstmom #ingintahu

5 Các câu trả lời

rasa mengeras tapi tak sakit. atau kalau sakit pun tak regular, bila kita ubah position ke apa2 dia hilang. basically apa2 contractions yg tak effective dia panggil BH 😅 kalau tak silap lah. kalau salah, sesiapa tolong betulkan ya hahah

Sy sampai beranak tak pernah braxton hicks … week 39 induce terus bersalin sbb gdm. So its possible klau xpernah rasa braxton hicks?

4t trước

possible je. kadang ada cuma kita tak rasa. saya first pregnancy dulu nurse pasang CTG, then dia kata tengah ada contractions ni tapi saya tak rasa apa pun.

perut kejap2 mengeras, rasa sakit pinggang ke punggung. tp kalau perut tu mengeras setiap 2-5mnt sekali tu tanda nk bersalin