TOLONG SAYA HMMM

Hi mommies. Nak tanya kalau rahim terbalik, susah lekat ke? Susah nak mengandung ke? Anyone yg senasib dgn saya? Apa nak buat ye utk betulkan balik? 😭 #TTC #pleasehelp #seriusnanya

11 Các câu trả lời

Awak.. retroverted uterus tu mmg asa wanita yg dilahirkan mcm tu. Keturunan sy dari mak sy, kakak² sy dan sy retroverted. Sy siap ada cyst lg. Down sgt sbb takut xblh mengandung. Tp sambil² tu sy ikhtiar jgk, pergi mengurut.. suami pun urut. Buat urutan batin, supaya pekatkan dan tambah laju air mani suami. Kerapkan bersama bila waktu subur ya. Ikhtiar selagi boleh. InShaaAllah ada tu rezeki.

Jgn fikir negative sis..saya pon rahim terbalik..xbetul pon org cakap susah mengandung..saya dua bulan kawen pon dah lekat…xsampai setahun lekat lagi..cuma kena tahu cara bersama..kena doggy style tapi satu je masalah rahim terbalik ni..bersama dgn doggle style rasa mcm nak terberak kadg tu🤣🤣🤣..agak menyakitkan..tapi yakin dgn kuasa allah..yakin..insya allah..

2y trước

Ya sis..doggy..

best friend sy juga alami masalah rahim terbalik. soal lekat tu sy rasa sama jer dngn org yg rahim dia normal xde yg susah lekat nyer. best friend sy bunting pelamin. sedangkn sy normal ambik masa 8 bln juga baru lekat. melainkan ada masalah lain.

xde masalah sis. xmenjejaskan kesuburan dan xde effect apa2 kalau mengandung. normal rahim terletak kat atas pundi kencing, tp rahim terbalik ni dekat dengan rectum, boleh google gmbr, dia bukan terbalik yg baby xboleh duduk 😅

xde mslh awk..sy baru je bersalin. masa kena seluk baru dktr bgth sy rahim sy retroverted. tu pun sbb cari pangkal rahim xjumpa. kne seluk dlm lg. sblm tu xtaw pun. 😂😂 skrg tgh brpantang. fikir positif je okay? 💕

pregnant ke x semua Allah y tentukan 🤗 utk rahim terbalik x boleh btlkan pun sbb sejak lahir mcm tu 🤗 insya Allah boleh pregnant 🥰 cuma bila pregnant tu kena jaga² sbb risiko x sama mcm org lain 🤗

saya pun terbalik...dah nak masuk 3 anak saya..insyaallah..cuba style yg diorg suggest..

susah dan senang tu di tangan tuhan... berdoa dan terus usaha..

Ramai je sis rahim tebalik bleh prgnant try doggy style org ckp

2y trước

Aah la saya lekat method ni

Hai saya retroverted jua dan pregnant skrg