Rawatan Klinik Kesihatan

Hi mommies, nak tanya. Boleh Sy tanya selalunya apa check up yg KK akan buat pd kita? Selama Sy mendapatkan rawatan d KK, scan hya 2 kali, minum air gula 2 kali, inject 2 kali & selebihnya hya beberapa kali shj check urine & hb.. Sy da 31 minggu. Adakah ini rawatan ini normal? Klu perkembangan tumbesaran baby (scan) Sy mmg perlu dptkan dr swasta ke?

1 Trả lời

Normal la. Scan bg baby yg normal disarankan minimum skali stiap trimester. 3x scan pn dh ckup. Lain la growth suspicious. Hb ok la tu x prlu nk check byk kli, klu low tu byk kli cek. Mnum air gula pn 2 kali je. Kn stiap kli appoinment akan ada nurse check tinggi rahim. Kalau correlate dgn usia kandungan x perlu check lebih. Jgn risau dorg xkn miss bnde spatutnya sbb ade check list

5y trước

Owh yeke? Tqsm for the info.. Sbb ni ank first jd x tahu prosedur mcmane.. Yg tahu pun utk suntikan dgn air gula shj..