Boleh ke makan nenas masa awal trimester

Hi mommies nak tanya boleh ke makan nenas masa kandungan 6 minggu eh? Atau sepanjang kehamilan ni.. tqqq#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

3 Các câu trả lời

Sy dari awal 1st trimester makan nenas sampai skg alhamdulillah tak ada apa2 buruk jadi. Semua bgantung dgn badan masing2. Kalau ada alahan kt nenas, elakkan. Kalau takut2 nak cuba sbb mulut2 makcik bawang, boleh try makan sikit dulu tgk badan terima ke tak. And pilih nenas yg betul2 dah masak ranum

Saya sebelum bt upt rajin betul makan nenas, tapi nenas masak la, dah tau prgnant ni, trus tak nak makan, sbb takut, tapi ada org okey je makan,

x boleh siss