Muntah Zincofer

Hi mommies, nak tanya. Before this selama sebulan, saya consume zincofer saya cuma rasa mual² sahaja, masih boleh terima effect dia. Tapi pagi ni, saya tiba² muntah 10 mins after consuming it. Adakah saya perlu consume balik zincofer lepas muntah? Sebab muntah saya bwarna pink² merah² mcmtu. So risau kalau ubat tu belum serap lagi dalam badan . #pleasehelp #advicepls #bantusharing #ingintahu

4 Các câu trả lời

Mommies cuba consume dengan jus buah. Mcm fresh oren ke ? InsyaAllah boleh. Ini pengalaman saya kena minum dgn jus buah, Alhamdulillah dah tak muntah.

pernah tanya misi kalau muntah warna merah ubat still tak serap dalam badan... cuba 1 kali lagi makan kalau muntah jugak tukar ubat..

cbe try telan btol2 sblum nak tdo.. klu bru mkn da muntah blek, memg bdn x sempat nk serap la ubat tu..

Kalau rasa tak boleh telan zincofer inform nurse or doc mintak tukar ubat lain.

2y trước

Iron tablet saya jenis paling last stage dah misi ckp. First dulu mkn yg kk bagi, hb tak naik. Then tukar pergi iberet , hb ada naik then turun balik. Then last option dia bagi zincofer. Alhamdulillah, hb okay lepas ambil zincofer. So, misi suruh stay dgn zincofer sahaja. Saya masih boleh tahan ambil zincofer. Cuma hari tu saya tak baring lepas makan zincofer. Mungkin sebab tu saya muntah tiba2