Berbau ketika bersama

Hi mommies. Nak tanya ada tak yang miss V berbau ketika bersama? Mcm mana nak kurang kan eh berbau tu. Sebab mcm kuat sangat baunya. Atau sebab air mani pancut dalam tu yang sebab kan miss V berbau ye?

8 Các câu trả lời

Saya since kahwin bersama tak pernah pula berbau even husband buang dlm pun. Tp saya rajin cuci bersih2 without any feminine wash & habit saya rajin tukar panties dari dulu. And saya takda masalah keputihan kecuali time pregnant. Sitz bath pun saya buat time pregnant je to reduce discharge yg gatal. But time pregnant tu saya takda gbs or any infection

Lepas bersama terus basuh & jgn peram lama . Klau dkt rumah ada pokok sireh rebus daun sireh ambik air dia buat basuh miss v seminggu sekali . Biasakan mkn yogurt & klau awk mmg ada keputihan dptkan ubat dgn doc sbb keputihan pon bleh buat miss v berbau

biasa mcm tu sbb jngkitan kuman awk..kena pg klinik on antibiotik...sy pernah kena...smpai cuti dulu bersama sb on antibiotik...beli ubat insert ke vagina dan ambik ubat antibiotik dr klinik...moga cpt smbuh ya

Dulu pernah ade masalah keputihan teruk berketul dan berbau. Lepas selalu makan yoghurt lepas tu pakai “kotex herbal cool” tiap2 hari . Alhamdulillah lama kelamaan dia hilang mcm tu je.

Sorry tak pernah pulak berbau. Maybe ada jangkitan kuman kot atau keputihan. Mcm tak normal je kalau berbau. Better check clinic terus

Jaga hygiene. Refer dgn dr sakit puan urk further check yp takut awak ada nasalah keputihan/yeast infection. Bhya dibiarkan lma2

ada keputihan ke? awak boleh try buat sitz bath, atau bertangas. pastu stop pakai pantyliner dan feminine wash.

6mo trước

ya sis.. ada effect juga. bakteria di pantiliner boleh merebak.

jaga kebersihan kemaluan dgn baik..