Bekerja masa pregnant

Hi mommies.. nak tanya, ada tak mommy2 yang rasa macam saya. semakin hari semakin hilang rasa mood nak bekerja.. asik nak baring je.. this is my first pregnancy.. dah masuk 5months.. rasa takda mood lansung nak kerja.. penat je rasa badan.. is it normal? saya dah 4tahun bekerja dekat company ni.. after pregnant dah mula rasa macam nak resign.. ada tak mommy yang dalam situasi yang sama macam saya..

68 Các câu trả lời

Sama lh ngan saya sejak akhir² nie mood keje tu mcm da x der mode bila lpas lunch duk tgok jam bila nak kul 6 nak balik umah.. Sampai umah terus baring kat kerusi dpn tv rumah.. Hahahaha nsib baik en suami faham bini dia penat keje.. 😂🤣

Samalah. Sy skg masuk 5bulan jg. Cepat penat bila buat keja. Siang rasa mcm nak baaring ja. Tp kalau malam tak semalas mcm siang. Kalau datang rajin tiba² cuci tandas malam². Memang ginilah kot time pregnant kan. Mood sukar dijangka.

Hi, I 25weeks, first baby dan I masih bekerja as retail ya. Memang rasa macamtu, penatttttt. Nak baring nak tidur je. Terlebih tidur pun rasa tak cukup. Kerja I lagi kena berdiri for 12hours. Angkat stock. Memang penat 😢

Sy mase pregnant anak pertama keje smpi nak bersalin. Mula2 mase da masuk 5 6bln sekse nyer la nk bgn keje. Blk keje pinggang semua sakit. Kaki bengkak rase nak nangis. Time rehat sy tido dalam kereta. 😍

Sama la sy pun... First baby jgk nie... Keja shft 12jam.... Keja 4 hari... Kdg tu 2 atau 3 hari x pi keja... 1 hari jer pi keja... Tmbh plk... Tgh alah.. Lg jd malas nk pi...

Sekarang dah 28 weeks. Rasa nak tido rehat kat ruma je. Sakit pinggang duk ngadap pc. Otak pun xleh nak bfikir. Rasanya mood mommy preggy memang camtu kot. huhu bertabah la kita..

Sama laa mcm sy..Pregnt ank 1st,dh masuk 32weeks..Makin lama makin malas nak pergi kerja..Kalau boleh nak dkk rumah tdo jee 😪..Kalau pergi keje asyik pening,badmood jee..ahhah

Sy pun. .dah 8bulan usia kandungan kje dgn cmpany tmpt sy kje dah dkt 6thun. .nyh dah resign sbb bdn asik nk baring je. .nasib suami fahm dia pun ckp lau tak larat resign je..

Sama lah sis. Mula2 rasa malas semua penat tapi bila pk suami kesian dia nanti tabahkan hati. Kerja dh brtahun sayang pulakk lagi sebulan ja due date sblum cuti pantang ☺️

Ya sama. Awal2 dulu rasa mcm tu. Skrg dah almost 6months. Tp rasa nak resign after delivery. Sbb fikir baby kesian.. Xnak bagi org laib jaga. Nak jg sendiri 😣

5y trước

Baru2 nih jd lg satu krisis.. sorg adk sye, lelaki, duk ngn sye.. mkn sye tggung, bil pun kdg bayo kdg x, pnjam duit ngn husband, slalu gji xckup xthu g mne.. sye warning dia, actually many times.. jgn isap shisha dlm umah sye, coz asap bnyk sgt.. ank sye yg sulung umo 7tahun semput, coz dri kcik slalu ikot atok dia which is bpk sye, bnyk sgt sedut asap rokok.. end up kne semput.. then sye mtk tlg mak, please nsehat adk tuh, tiba2 mak ckp kt dia pack all his things n blek umah mak je.. wtf??! Dri dlu cm2 dorg wt pd sye n suami, sye xpnah dendam, xpnah balas.. yg dlu tuh pun mak still xmtk maaf ngn sye n suami.. skrg dia wt drama baru.. sye just ckp nk kuar bgus lah.. go to hell.. I don't even care.. skrg my focus is my kids n my health, I'm expecting, 20w.. 😁😁 lantak dorg lah.. suami pun dah fed up, dia ckp mkin layan family awk nih mkin melampau lak dorg ek.. hahaha 😆😆 sye just diam coz it is damn true.. but I accept, coz pk nih ujian utk sye.. xsmue org ada family yg support u n care