Sakit punggung 35minggu

Hi mommies. Nak tanya ada tak mommies yg sakit punggung like sakit gila2 rasa macam otot tu baru habis buat squad padahal kita takda buat apa pun. Sakit sangat 😭 nak bangun dari katil pun sakit sangattt rasanya. Boleh share pengalaman mommies2. Btw saya mengandung kali pertama, doakan saya ya 🥹

6 Các câu trả lời

Dah hujung2 trimester ni mmg akan selalu sakit bahagian bawah. Elok macamtu sis maksudnya baby sedang proses dirinya untuk keluar. Elok sakit sikit2 sampai la bersalin nanti, jangan semua sakit datang masa contraction lg perit tak tertahan nanti. Sis gerak je slow2 ikut kemampuan k. Sy pagi2 bangun dari katil pun ambik masa lama gila dlm 5 minit macamtu mengesot sikit2 sampai hujung katil. Kalau subuh tu bangun pukul 6, 6.30 baru start solat 😂

1y trước

sama sis.. da laa malam kerap bangon pergi toilet, masa nak bangon lps tu b'jln ke toilet tu seksa ye rase 😂

normal sis saya pun 36w rasa mcm² dah , kadang mencucuk kemaluan kita tu , nyilu pun ada . celah kangkang sakit jgn ckp lah nak ke toilet masa tidur rasa nak mengesot seksa nak bangun tu . kadang diri lama bwh perut cramp , tulang punggung sakit . dah sarat kan

sy pun mcmtu 33 weeks, duduk atau baring sama ,bangun mmg akn sakit lenguh keras mcm lepas buat senaman intense tu. jln pun mcm penguin da comel 🤭

hi , sy kalau duduk lama atau satu posisi je camtu jugak mmg sakit. kena sllu ubah ii. baring kat katil je yg selesa sy rasa.

Ni mcm saya... Tak boleh dlm posisi yg sama dlm tempoh 5 minit.. Jika sakit je ubah posisi n jalan2 slow, senaman kegel..

sy pon sama..skrg 33 weeks mmg sakit xboleh bwk bincang..nak² kalau duduk atau baring kat tempat yang keras