Tak suka masak,dapur.

Hi mommies, nak tanya ada ke yang macam saya. Dulu tak ada alahan langsung pun. Tiba-tiba dah 6 bulan ni rasa macam malas teramat sangat. Nak tidur,nak baring je selalu. Lepastu, jadi tak suka masak. Saya jadi stress dan emosi. Sambil basuh pinggan pun saya nangis. Memang tak boleh nak masak atau duduk dapur jadi sedih dan stress. Saya masak bulan puasa ni pun time siang sbb semua orang puasa. Perut tak boleh kosong, kesiankan baby dalam perut lapar jadi terpaksalah saya masak untuk diri sendiri. Tapi sambil masak tu pun sedih rasa nak nangis je tapi saya tahan. Ada ke yg sama mcm saya?? #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

2 Các câu trả lời

hormon kita masa mengandung mmng macam tuuu sis agak sensitif . saya pon mcm awak,kadang suami balik kerja terus tertido pon saya nangis padahal seblm ii ni ok jee. benda remeh ii pon blh jadi sedih. sy nk kurangkan rasa sedih sy selalu meluah kt suami walaupun benda tu hal remeh. dia dgr masalah pon dh buat sy ok sgt ii. awak kalau ada pape banyak kn share dgn suami jgn pendam❤️

1y trước

Betul segala remeh2 cerita je, wlupun xmasuk akal😂😂 Insha Allah kita akan rasa lega. Kdg2 call mak. Call kwn2 lama. Kasi kita tak sunyi

Kesian awak. Hmm saya memang takboleh nak kawal lgsg emosi saya. Last2 husband bagi duit makan jela, order online. Alhamdulillah, 3rd trimester dah okay. Memang rajin ke dapur.

1y trước

Tulaa saya pun beli online guna grabfood tapi bulan puasa ni jadi segan pulak..dah banyak kali guna grabfood time siang tp mcm rasa malu pulak kalau hari-hari orang tengok 😂 Terpaksa gigihkan diri masak, tu pun tutup pintu dapur haha.