GDM lepas minum air gula 8.8

Hi mommies and mommies to be. Saya first time pregnant. Tadi kali pertama minum air gula di KK. Malam sebelum tu dah puasa dari pukul 10. Pukul 8 pagi minum air gula. Tunggu 2 jam, nurse bagitahu bacaan saya 8.8. Sebelum minum 4.4. Saya clueless sebenarnya. Apa risiko pada saya dan baby. Kenapa saya perlu buat bsp minggu seterusnya? Apa beza bacaan bsp dan minum air gula? #firstmom #advicepls

1 Trả lời

Puan bacalah artikel ni, mungkin menjawab soalan puan https://my.theasianparent.com/diabetes-semasa-hamil BSP tu untuk pantau bacaan gula dlm darah sebaik shj puan disahkan ada GDM. Minum air gula adalah ujian untuk mengetahui samada puan ada diabetes ke tidak.

2y trước

🌻Betul.. Memang kena disiplin. Saya tewas GDM on diet pd minggu ke 34.