Insomnia

Hello mommies.. memang akhir2 trimester ni susah nak tido ke?ada x cara utk lelapkan mata?saya dari malam sampai pagi ni belum tido lagi.. takut ada effect kat baby kalau x cukup tido.. #pleasehelp

7 Các câu trả lời

susah jugak ..klau sya asyik pusing kiri knan 😂 cari position..smpai pindah bdan senget lah..pindah kpla kebwah pulak mcm2 lah asyik tukar position tu ..tp last2 tdo jugak wlaupun bnyk kali bngun sbb nak ke tndas .. bntal jgn kurg sis ..kena penuhkan tepi bdan kiri knan ..sy sbb tdo sorg tilam queen mmg sorg je punya 😂 mklum jauh suami smpai ank dh 6bulan nnti bru jmpa and balik dgn suami

2y trước

ye mcm tu lah ..last2 trtdo juga😂😂😂😂 bntal je jgn kurg wlaupun susah tdo ... bngun kencing tu ermmm dgn mata merah2 tau 😂 kdg bby kick kuat nak pejam smula tu payah

Masuk trimester ketiga ni nak tidur mmg kena ngiring kiri kanan smpai dpt position y selesa nk tidur 😂 xkisah la 6 7 kali pusing pon selagi xdpt lena tuu pusing jakla Skrg sy selalu mandi dlu sblum tidur and minta hsband urut kaki. Alhamdulillah ok skit tidurnya. Tpi lenanya xda sbb 2 jam sekali ke tandas melawat kawasan 😝😬

Ya memang gitu jer. Sy ada berurut dan dptlah tido sikit. Sebelum tu memang mata bulat jer duduk kat katil sampai pagi. Lebih2 asyik kencing jer… dekat tiap jam nk gi tandas.

Kalau saya, cara saya nak cepat tido saya zikir guna tasbih sis, sebab saya rasa bila berzikir tu saya betul2 fikiran kosong dan tenang jadi nak tido pun mudah. 😂

ada yg ssh nk tdo ada yg sng nk tdo..klau sy tdo mati jwb nya😂 sbb baby tendang masa tdo pun x prasan tdo menegak pun x prasan.. kencing tu 2 3 jam skali je😬

jgn tidur ptg ..insyallah blh tdr mlm plg lwt jm12mlm ..

Cuba baling ke Kiri Dan pakal pillow untuk support