Alahan semasa kandungan 7 minggu

Hi mommies, meh share korg start alahan minggu keberapa? Sy masuk minggu ke 7 baru start alahan, tapi mild jela. Just loya n muntah sikit. Tak suka makanan berkuah or manis, nak yg pedas then ada masin sikit 😅 tak tahu laa ni permulaan jea, maybe tak lama lagi makin menjadi jadi kan. Asalkan baby sihat, sbb ada yg ckp kalau takde alahan lgsg tu means baby tak okay... Betul ke?

1 Trả lời

Anak 1st langsung takde alahan. Suk manis2. Muka kusam. Jerawat batu. Tapi Smooth je sampai beranak. Anak 2nd ada alah, takleh bau daging masa 12w tapi kejap je. Muka berseri, suka masam. Dua2 sihat alhamdulillah ☺️ time pregnant sampai pantang ni kita boleh dengar tp jangan percaya. Was2, mintak nasihat doctor ☺️😊