Diet tanpa susu drop

mommies, mcm mana nak turunkan berat badan tapi dlm masa yg sama tak nak bagi susu drop ye. bukan nak kurus ye, tapi hanya nak turunkan sikit sbb skg terasa badan berat.

7 Các câu trả lời

It’s possible ya sis kuruskan badan masa menyusu tanpa bagi susu drop. Sekarang saya tgh mengalaminya. Yang penting gali ilmu penyusuan sebaik mungkin ya sis. Syarat dia suku suku separuh. Calorie intake tak lebih dari keperluan sehari. Skrg byk calculator online kalau nak kira betul2. Kalau tak suku suku separuh. Lebihkan fiber dan protein. Snacking low calorie mcm buah yg kurang GI Index dia. Dan kekacang mcm almond. Sbb confirm akan lapar punya lepas menyusu. Jgn ambil langsung minuman manis. Dessert kalau boleh elakkan. Mee spagetti saya tak ambil langsung sbb again, limit calorie and mee semua tu tinggi carbo so dpt makan sikit tak berbaloi baik makan nasi 😂. Saya amalkan tu sampai sekarang dan Susu saya maintain dan berat turun 12kg lebih dari pregnancy weight. Kalau susu haritu kurang sebab saya kurang makan / penat / tak ikut jadual pam sahaja. Lepas sy buat semua tu balik susu kembali seperti biasa. Cuba lah sis inshaAllah awk boleh kurangkan berat.

8mo trước

ok fahamm. baiklah. terima kasih sgt2 sbb sudi berkongsi. semoga dibalas semula kebaikkan awak 🥰

makan makan berkhasiat, elak yg manis2 dan minuman manis. kalau cut carbo(nasi) masa BF ni, kalau jenis sy lah, susu pandai drop. biasanya sy start diet bila baby dah setahun nyusu badan. huhu.

Don’t think feasible if still bf.. sebab makan minum kena banyak dan extra dari biasa utk susu banyak

makan cm biasa, minum air secukupnya, jgn mkn benda manis/fast food dan buat senaman ringan.

stop mkn fast food. makan makanan berkhasiat. suku suku separuh. buat light exercise

diet = makan makanan sihat = susu berkualiti

suku suku separuh. water intake secukupnya

8mo trước

saya marmet lepas saya perasan baby menangis. mcm dia baru menyusu sekejap pastu terus nangis kuat. jadi saya cuba sbb nak tengok susu keluar ke tak. setakat harini 2.5litre tu wajib utk sYa setiap hari. sbb tersangatlah dahaga kan 🤭