Tanda bayi dehidrasi

Hi mommies, mcm mana nak taw baby 10 bulan kita minum cukup air dan bila dia kurang air apa tandanya. Selain tgk pampers ada cara lain x yg bagitaw baby sedang dahaga. Walaupun sy jaga gap 3-4 jam minum susu bila berjalan keluar mmg kelaut. Baby pulak x nangis bila dahaga. #f1rstimemom #serius_ingintahu #tanyaaje

2 Các câu trả lời

Saya selalu standby snack & air dlm sippy cup. Kalau tgh jalan2 kita hulur sippy cup dia laju ambik & minum haa haus la tu 😅 Gulp gulp kadang tengok. Nk elak dia nangis saya bg jugak snack rice grain ke yg mudah dipegang so dia lalai makan benda tu sambil mommy daddy dia me time. Ni saya buat time gap susu, cemilan sambil2 gitu. Anak dah 10m air masak pun kena bg juga

klu time keluar, set alarm siap2, bawa keperluan penyusuan siap2. ank kecik tu xpndai meminta...kita yg kena usahakan cara.