Baby 2 bulan selsema

Hi mommies.. mcm mana nak buat kalau baby baru 55hari tp ada selsema.. takda hingus keluar tapi ada bunyi bila dia bernafas. Selalu menagis merengek ja🥺🥺 ##ingintahu ##pleasehelp #firstbaby #firstmom

5 Các câu trả lời

Itu bkn selesma. Normal mcm bunyi wheezing tu. It will go away after sometime. Anak sy sebulan lebih skrg. Week before dia mcm byk bunyi kahak and muntah susu. Tnya doc, dia kata normal takde ape mslh. Skrg, dia x de sgt bunyi mcm tu dh. Susu pun dh kurang mntah. Cuba guna balm CF tasneem. Bila sy sapu tu, anak sy muak susu akn keluar lendir. Then bunyi mcm kahak tu stop. Tp nnti dtg balik. Sy sapu je balm tu blk. Skrg dh byk kurang.

cuba teknik steaming and percussion.. boleh guna minyak kangaroo dan masukkan dalam air panas tu.. tapi kena extra hati2 buat ya.. sediakan penyedut jg untuk sedut saki baki hingus nanti.. untuk melegakan lagi, boleh sapu balm tasneem atau you baby cream..

sama anak saya.. dia mcm tersumbat. so akan merengek..saya g farmasi dpt ubat sembur ke dlm hidung..1 semburan shj bila perlu..now dah ok. mmg khas utk infant shj.

kalau takde hingus bukan selsema sis. baby bunyi krok krok tu normal. checkup 2m nanti boleh tanya doc, sy dulu tanya and doc check lung clear elok je

2y trước

thanks sis

baik.. tq mummy