scan and heartbeat

Mommies, masa week berapa scan korang dapat detect heartbeat baby? Kalau I scan 6 week belum lagi..share sikit pengalaman..

37 Các câu trả lời

sy 10 weeks baru nampak jantung sis . masa scan 6 minggu kat klinik kerajaan , dia kata tak nampak apa . tapi sy scan dekat klinik swasta , dh nampak jelas bentuk janin . then 8 weeks scan dekat kerajaan, dia kata tak nampak lagi and mulalah nak syak macam macam , dia kata tggu 2 minggu lagi kalau tk nampak jgk maksudnya baby tak jadi . risau masatu . then 10 week dcan baru nampak jantung 🥰 alhamdulillah lega .

I really think it depends on the doctor's technic. If they can locate the baby, they will be able to pinpoint where to search for the heartbeat. Some doesnt want to zoom too far just to detect the heartbeat as its still too small.

Kalau pakai doppler tu tak dengar pon jantung baby. 16 weeks dah tapi kalau scan nampak

6 week dh dpt detect heartbeat baby. 13week nampak dah bentuk baby 🥰

8w scan heartbeat dah clear plus dah nampak kepala and badan baby 🥰

saya masa 7weeks dah detect heartbeat dan 9weeks dah dapat dengar heartbeat.

3y trước

masa 7week tu tak dengar laginya jantung baby?.. sy scan td dr kata jantung da ada. kelip2 da nampak. cuma nak dgr jantung tu slow sgt. dr kata tak dapat nak bg ibu dengar. hee

7w 🥰 masa 7w kecik comel je dia mcm titik dot dlm kantung♥️

10 minggu.. ish comel betul la tengok kelip2 tu dah la kecik.🥺🥺🥺

2y trước

Salam sis, nak tanya waktu 5-7 weeks sis check upt double line or just random ke clinic utk scan?

sya 8 week 5day first time scan dh nmpk dan dengr heartbeat baby

sy scan 7w kat swasta dpt dgr heartbeat..den kk..alhamdulilah