Parenting hack untuk botol susu (malam)

Hi mommies! Malam bila baby bangun, mesti pening kan kita nak bangun bancuh susu? ?Baru celik mata, kena tuang air panas dan suam untuk buat suhu yang sesuai bancuh susu. Saya nak share ‘parenting hack’ yang saya buat? Saya beli Lumatouch Zeus (sy punya yang lama, yang Zeus 1 warna hijau) yang best tu,dia kecik je muat untuk dua botol susu ? saya letak kat meja lampu tepi katil je. Saya set kan siap siap ‘keep warm’ temperature 43 dan dalam tu saya letak 2 botol susu yang dah isi air ikut berapa banyak baby minum masa malam contoh untuk baby saya hanya 90ml/3 scoop susu. Bila bangun baby nak minum susu, saya terus letak susu formula yang dah set siap siap dalam bekas tu dan kacau terus boleh bg baby minum. Bila baby saya 0-5 month, saya guna dalam 3-4 botol. Bila keluarkan botol untuk guna, saya masukan yang baru kat dalam. Jadi air dalam botol sentiasa the perfect temperature ?? Yang best Lumatouch ni, dia compact jadi senang bawa travel. Saya pergi bercuti bawa je guna untuk sterilise botol pun boleh (ada banyak function) ? Pendapat saya, mcmni lagi safe dari yang direct heating air dan warmer mcm yang jual kat luar sebab kalau kita tak cuci penutup warmer betul2 nti baby boleh sakit perut. Tapi terpulang ya untuk mommies. Semoga dapat membantu ?? #firstmom ##firstbaby #parent #sharing #Journey

Parenting hack untuk botol susu (malam)
1 Trả lời

Beli ktmna

2y trước

Ada di shopee atau kalau nak beli yang dah pakai kejap boleh check carousel. search : lumatouch zeus