Pengalaman pertama + Risau

Hi mommies . Maaf saya nak tanya, saya baru berkahwin dan ini adalah pengalaman pertama. Actually saya dah delay period dalam 5 hari. Semalam saya cuba check dan naik double line. Gambar first around 3minit dan gambar kedua 5minit. Adakah saya +ve? Kalau betul, syukur sangat2. Tapi sebelum saya check, saya ada "bersama", adakah ia akan risikokan kehamilan ini? #pleasehelp #bantusharing

Pengalaman pertama + Risau
2 Các câu trả lời

tgok gambar mmg +ve dah tuh. kalau nak kepastian awak try test time bangun tidur, kalau mmg +ve juga, mmg betul dah tuh. bab soalan awak tuh, inshaAllah takda apa, tapi lepas ni kena hati2x tau kalau nak buat, sbb baru sgt. first trimester pun tak galak sgt nak buat, tapi kalau nak , kena jaga la.

2y trước

Baik, Terima kasih sis ❤️ Semalam dah buat appoiment, doktor cakap dua minggu lagi (7weeks) boleh datang scan. Minta2 scan nanti nampak laa

xde risiko pe2 pn.positif tu..awak mkn acid folic x.cume lps ni klau nk bersama jgn lasak sgt awl2 ni..ade org rahim manja xleh bersama ade org blh je..klau xde mslh.klau ade kuar darah ke sakit ke kena stop dlu la sementara

2y trước

Alhamdulillah kalau betul ve. Ha'ah sis, 3bulan sebelum kahwin memang dah start makan acid folic sampai sekarang. Okay okay baik, terima kasih ❤️