hi, boleh ke minum susu ibu semasa hamil ni? saya tanya nurse haritu, dia kata tak elok pulak.

mommies kat sini minum susu tak waktu pregnant? saya nak dekat 11 minggu dah. dulu awal2 saya minum susu frisomum, tapi masuk minggi ke 6 saya stop sbb mual and masuk angin. sampai skrg tak minum susu dah. boleh suggest tak saya patut minum susu ke tak ye? kalau ye, susu apa yg bagus untuk ibu mengandung dan baby?

2 Các câu trả lời

Nurse kata gitu sebab mostly susu ibu mengandung contains high sugar level. Up to you. Boleh study ingredients label susu yang awak nak minum tu. Macam saya first pregnancy was GDM on diet. Saya minum anmum materna dengan any full cream milk (kotak).

2mo trước

@ Vania, saya minum Anmum BSP saya okay. Tak pernah sugar spike. Baby pun lahir just nice😊

Susu brand biasa pun okay awak. HL, Fernleaf, Dutchlady, Goodday, Marigold dll.