Baby belum engage

Hi mommies, kalau melompat masa hujung tri ni, baby boleh engage tak? Sbb nak bg pressure. Tempat lompat selamat dan tak licin.

2 Các câu trả lời

jangan, bahaya. baby position dah cantik tak left occiput anterior? once dah make sure position baby cantik, banyakkan berjalan, deep squat/jalan itik, main gym ball, inshaAllah bantu baby engage. kalau nak bagi pressure pun just bounce atas gym ball je cukup. berat baby & contractions rahim patut dah cukup untuk bagi pressure supaya baby engage.

Better tanya doctor baby ni atau boleh google… Kalau setakat jogging, jalan itik, tu rasa okay lagi…