Scan tiap minggu okey ke ?

Hi mommies, i nak tnya pendapat mommies okey ke and ada risk ke kalau kita scan tiap minggu sbb rasa insecure dan ingin tahu keadaan baby . I pernah keguguran first baby . After 3 months i preg again and now dah 14 weeks. Since 6 weeks i bleeding threaten miscariage , sbulan lebih jgak keluar lendir brownish , pinkish kadang darah . Bila check nothing serious and Dr advice to bedrest and monitor je and makan ubat duphaston. Minggu ni I monitor da takda kluar sebarang spotting or etc. tapi tu lah setiap minggu rasa nak scan untuk tahu perkembangan baby . Momies ada tak yang macam saya ? #ingintahu

3 Các câu trả lời

Sy dah sebulan belum scan. Next scan dgn kk 18oct 20minggu. Tu la kadang nk tahu perkembangan mmg kena scan klinik luar la jgk. Risau sbb kk tak scan setiap bln.