Perlukah makan zincofer sahaja atau makan makanan tambahan yang lain?

Hi mommies, i kn dpt zincofer dri kk so i makan la setiap hari tapi i makan itu je. Tkpe ke? Skrg dh trimester 3. Kena nak tambah apa2 supplement tk or zincofer tu je dh memadai??? #bantujawab

4 Các câu trả lời

saya before preggy makan acid folic, lps preggy makan obimin yg KK bekalkan sampai la skrg dh nk masuk 24 weeks. saya takde + apa apa supplement sbb nurse n doc kata okay cukup dah. tp kawan saya makan mcm2 supplement, dia kata bagus..

1mo trước

Itulah nurse pun bgthu makan ubat yg dia bg je.

Penah dgr ganilia tak? Elok mkn utk perkembangan otak baby. Tapi harga boleh tahan jugak laa. Dlm tue smua dah ade. Utk rujukan lebih boleh survey kat tiktok🤭

1mo trước

Rujuk tiktok cepat sikit nak tahu kandungan ubat ganilia tu ade ape. Seeloknyaa amek sbb elok utk perkembangan otak baby. Takpum neurogain pb, dlm nie ade DHA jugak utk perkembangan otak baby. Tapi yg nie sesuai time kandungan 7bulan. Takut amek awal2 baby hyper aktif pulak. Yg ganilia awal2 dah boleh ambil.

minum susu utk calcium puan. & amik pemakanan yg mengandungi zat. cth bayam, buah jambu batu.

2mo trước

Ok thank u

zincofer tu dh ok.

2mo trước

Tk perlu tambah apa2 susu or suplement yg lain?