Tips untuk naikkan berat baby ?

Hi mommies, haritu saya ada pergi klinik nak bukak buku pink, alhamdulillah berjalan lancar. tapi normal ke untuk 9minggu masa tu tapi doc cakap baby saya kecil ? ada tips tak nak besarkan/tambah berat baby ?

4 Các câu trả lời

Chart anak ok tak? kalau dekat border line memang doktor biasanya akan kata kecik. baby bf ke? kalau ya, sis boleh makan makanan yang berlemak macam cheese ke, apa² saja makanan yg boleh pekatkan susu badan sis. boleh tengok pada susu yg dah pam dalam chiller

3mo trước

terlepas pandang yg buka buku pink. biasanya saiz baby akan berubah² along the way. sis just makan secukupnya, makan apa yg sis suka tapi berpada².

Sis ada tanya doktor pasal nak naikkan berat baby? Saya ada baca org share makan telur hari2, kena makan makanan berkhasiat, nanti lepas 2 week buat scan semula, dkt sonobee murah sikit dlm rm30 mcm tu boleh la tgk berat baby berapa

saya pun risau jugak sis .. baby saya kecik seminggu .. saya ada baca n tengok sumber .. makan banyak protein n ubi ubian .. lepas tu minum susu .. sekarang tengah usaha nak besarkan sikit ..