Lapar yang menyakitkan

Hi mommies, first time mum hereee! 🤍 Nak tanya memang normal ke during my first trimester ni 24/7 lapar? Like literally setiap jam. I akan makan everytime i lapar tapi kenyang tu sekejap je lepas tu dia terus lapar yang sakit tahap macam gastric nak muntah mual semua tu tau. Sometimes penat nak kena makan all the time, kadang tu baru je nak masuk tidur dah sakit balik perut. Perut macam berasid, menggelegak je rasa. Macam tu ke rasa mual mengandung?

2 Các câu trả lời

Saya pun rasa yg sama… Awal2 tu kerap sakit sbb tunggu sakit perut baru cari makanan. Sekarang saya dh adjust timing dan quantiti pemakanan. Mmg kena makan setiap 2 ke 3 jam. Kalau utk snack mcm biskut dan roti kena makan balik dalam 1.5-2jam. Kalau lps mkn nasik n lauk, kena repeat mkn balik dlm 3-3.5jam. Yg selalu jadi rescue saya is roti choc petak massimo. Sebelum tido and bgun2 pagi je mmg capai roti tu dulu.

makan sikit2 tp kerap.. kalau macam nak lapar tu makan buah ke