Week 6 tanpa muntah

Hi mommies, first time mommy here. I nak tanya lah i dah masuk 6 weeks tapi normal ke takda muntah muntah? Selera makan pun bertambah cuma lately ni dia just loya loya je tapi tak muntah pun? Ada yg sama ke?

25 Các câu trả lời

Normal. Sickness pregnancy up to 12weeks, means first 3 months. Ada orang tak loya lansung pun. Second month tak mabuk, 3rd month mabuk pun ada.

normal je sis. kadang muntah2 tu datang lambat. setiap mommy lain alahan. ada yg takda langsung, ada yg sampai nak bersalin pun masih ada alahan

normal2..masa anak first i pun mcm tu..yg ke-3 ni bru start loya & x lalu mkn..tp yg klini i terpkasa beli ubat tahan muntah

4t trước

veloxin ok for me. tp cuma brtahan dlm 2jam cm tu je. lps 2jam, mmg dtg balik muntahh dn loya nye😂😌.

Awal lagi tu sis. Kadang lps 8weeks bru ada alahan. Ngis dibuatnya. Doa lah spya xde alahan smpai ke melahirkan ank.

Haha. Mcm sy mula2 xde jgk alahan. Masuk 8 weeks dah start muntah2. 🤪 Masuk 4 bulan baru boleh makan mcm2. 😅

Normal mummy. Saya pun mengandung tk muntah. Loya2 manja pun, masak pun boleh, semua boleh 😆

Sy pun tak ada muntah2.. tapi loya tu sampai berair2 mata, kadang macam menangis jadinya..

normal je kot , saya sepanjang pregnant tak muntah tapi kurang selera makan jee .

sama la . skrg 10minggu 3hari dri first smpai skrg xd alahan loya tu normal

Normal. Sy siap kerja berat lg msa tu. dkt 10w bru dtg sgla mual pa smua