Scan baby meniarap

Hello mommies. Dah 2 kali berturut-turut masa check up baby & scan position baby meniarap atau macam position sujud tu. So bila doctor try nak tengok gender memang tak dapat sebab position baby macam tu 😆 Siapa ada pengalaman macam ni? Ada tak cara nak bagi baby pandang atas? Excited juga nak tahu gender baby hehe Thank you

10 Các câu trả lời

Sy mula2 buat detail scan baby menghadap ke dalam, mcm tengah tidur. Tapi lepas kena goncang, dia terus pusing buat position sujud, lama jugak lah, mungkin merajuk kot sbb kena ganggu oleh sonographer. Tapi nasib baik sonographer pandai pujuk, lepas tu dia pusing balik pandang atas. Sy sebelum pergi scan mmg baru lepas makan dan minum air sejuk je. Sis boleh try pujuk baby sebelum pg scan tu minta dia bagi kerjasama, dan cuba minum air sejuk / makan benda manis 😊

1t trước

Hehe comel jeee 🥰 masa ni berapa weeks sis?

Lain plk dgn bby sy , dtg utk scan gender mmg bby ddk posisi yg nk tunjuk bbird dia tu , siap dc bgi tunjuk muka free sbb kedudukan bby pdng ats , mmg luck la kn tgh scan ii bby pdng ats , alhamdullilah rezeki dpt tgok jgk muka bby tpi byr gender je hihi 🤭

sama macam saya. lama dia macamtu, last² doktor suruh saya baring mengiring, lepastu goncang perut saya, baru la dia pusing. tapi lepastu baby macam marah, dia menendang. marah kena kacau kot 🥹😂

7d trước

time tu 18weeks. memang doktor tu gelak² je sebab susahh betul nak mintak dia pusing. memang geli rasa perut waktu kena goncang tu 😂

Baby sy nak tengok muka je tak bagi, pusing kot mana mmg tak mengalah smpai lahir tp gender dia bg plak tgk terang tang tang.. 😅

smalh baru je,scan masa ari rabu tu, tapi tak nmpk jntina jga, kata doktr baby mci songsang,,tak jlas tnggu 7,0r 8 bru scan balik

hritu sy pon gitu jgk..sonografer sruh mengiring lpstu main2 perut skit pstu baby dh ubah position..

sblom scan tu makan bnde2 sejuk or manis dlu, lpstu pujuk baby suruh tunjuk gender dia 😅.

kalau awk buat detail scan slalunya sonografer tu tau cara utk bg dia pusing

bby sy pun bergitu,,sekali 33 minggu bru lh boleh nmpak

Minum air sejuk / mkn chocolate🤭