Cara manage susu pam

Hi mommies cantik! Nak tanya mcm mana nk manage susu pam? Sy sekali pam dapat dlm 5/6oz then kasi kt anak mmg dia x habis. Anak baru 2 bulan. Boleh ke letak dlm freezer balik? And bila dh keluarkan susu tu dari freezer, susu tu boleh bertahan berapa jam ye? #bantusharing #firstbaby #firstmom

2 Các câu trả lời

Hi mommy 🥰 Kalau dah biar suhu bilik beberapa jam tak elok simpan dalam freezer dah. Tapi bila dah keluar dari freezer boleh tahan 3-4 jam bergantung kepada suhu Boleh refer artikel ni https://my.theasianparent.com/susu-ibu-tahan-berapa-lama/?utm_source=search&utm_medium=app Sebaiknya mommy tengok pattern menyusu anak contoh kalau sekali minum 3onz so mommy asing 3onz then lebih nya boleh simpan dalam chiller atau freezer lepas pam. Tapi kalau ada susu dalam freezer dan chiller yang sebelum ni dah pam keluar kan tu dulu dan beri kepada anak

2y trước

Most welcome 🥰

Sis beli milk storage bag yang size kecik, ada 3oz brand sunmum.