Rasa contraction bersalin/ active labor

Hi mommies! Boleh tak you alls share pengalaman contraction 😂 Saya first time mom, haritu g hospital tapi false labor. Mcm mana nak tau sy dlm active labor? Sebab perut kerap mengeras, smpi sesak nafas. Nurse bgitau utk dtg kalau pecah ketuban dan ada bloody show. Jom share! #firstmom #firsttimemom #advicepls #advicepls

1 Trả lời

klu 1st mom mmg kena tgu ketuban pecah baru dikira active labor. sy perut mengeras dari 38w tp sbb xsakit, sy anggap tu false labor saja. masa serah diri ada bloody show pun xrasa sakit, jln 2cm saja. kena tahan wad juga sbb dh overdue. lps induce adela rasa senggugut sikit pastu xsakit dh. jln 4cm tolak LR dktr pecahkan air ketuban baru contraction mai tiap 3-5 minit.

7mo trước

sy overdue dh. serah diri 40w5d. induce belon 40w6d, esoknya tolak LR sambung drip dan dktr pecahkan air ketuban.